Koteletter med balsamico og peberfrugter

Koteletter med balsamico og peberfrugter

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Koteletter med balsamico og peberfrugter

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 voksne og 1 barn

3 svinekoteletter, 2 cm tykke uden fedtkant, ca. 375 g
2 tsk olie
2-3 peberfrugter
2 spsk balsamico
saucejævner
flydende fond eller bouillon
¼ bundt persille

Tilbehør

200 g pasta

Sådan gør du

Kog pastaen.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr dem med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side. Tag koteletterne op på en tallerken, dæk med stanniol og hold dem varme.

Kom peberfrugter i strimler på panden ca. 5 minutter under omrøring. Tilsæt balsamico og lad det koge næsten væk. Tilsæt 2½ dl vand og lad det koge. Jævn med saucejævner og smag til med salt og peber.

Tag portionen fra til barnet og smag resten til med fond eller bouillon. Drys med hakket persille.

Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos peberfrugt, sauce, 25 g kød og kogt pasta i en hurtighakker og tilsæt 1 tsk olie.

Til barnet over 12 måneder
Skær peberfrugt, 30-50 g kød og pasta ud i små stykker og anret dem hver for sig.

Tips

  • Kartofler, ris eller bulgur kan bruges i stedet for pasta.
  • Skinkeschnitzler af inderlår, nakke-koteletter, medaljoner af svinefilet, mørbradbøffer eller kødboller kan bruges i stedet for koteletter.
  • Overhold stegetiden for kødet, hvis det får for meget, bliver det tørt.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold i hele retten
Protein 29%
Kulhydrat 48%
Fedt 23%
6255 kJ - 1490 kcal