Köfte

Köfte

Af Jan Hurtigkarl og Bo Bech | Hele året | Hovedretter, Frokost, Madpakker, Buffet | Hverdag


Köfte

Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

15-20 personer

300 g kartofler til mos
300 g kød som er kogt så meget, at det falder helt fra hinanden
2½ dl olivenolie
salt og peber

Rosenpaprika-olie eller berberris-olie
Pisk rosenpaprika med olie. Smag til med limesaft og salt.
Berberris-olie laves af tørrede berberrisbær blendet med olie.

Kødet kan fx være skank. Det gør ikke noget at kødet er sprængt.

Köfte kan også lægges på brød og bruges i madpakken.

Sådan gør du

Kartoflerne koges til mos. Kødet varmes. Kartofler og kød piskes sammen. Olien opvarmes og hældes over kartoffel- og kødblandingen. Rør det sammen og smag det til.
Stilles i køleskab til det skal bruges. Med to lige store skeer formes köfte og lægges i en lille skål.

Energifordeling

Beregningen er under udarbejdelse