Hakket oksekød med rodfrugtlåg

Hakket oksekød med rodfrugtlåg

Louise Dandanell

Af Louise Dandanell Ørsted

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket oksekød, 4-8 % fedt
½ tsk salt
peber

Rodfrugtlåg
1 kg kartofler
½ ml. stor selleri, 300 g
1 spsk smør
2-3 tsk stødt/revet muskatnød,
Salt og peber

Kødsovs
1 løg, 125 g
1 fed hvidløg
2 tsk olie
1 spsk tørret rosmarin/timian/oregano eller Herbes de Provence
1 dåse flåede tomater

Pynt
1 dl revet parmesan eller anden ost, 40 g
Evt. lidt frisk timian

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

Skræl kartofler og selleri og skær dem i mindre stykker. Kog kartofler og selleri møre i vand uden salt og mos dem med lidt af kogevandet og smør. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Pil løg og skær det i små tern. Pil hvidløg og hak det fint.
Varm olie i en gryde ved middel varme, steg løg og hvidløg til de er klare.
Smag til med salt og peber.

Tilsæt kød, salt, peber og krydderier og lad det brune til alt har skiftet farve.
Tilsæt de flåede tomater, skru ned til lav varme, læg låg på og lad retten simre i 20 minutter.

Tænd ovnen på 180 grader.

Hæld kødsovsen i et ovnfast fad. Fordel mosen over. Fordel revet ost hen over retten og stil den i ovnen i 15 minutter til den er blevet let gylden.

Tips

  • Brug flere forskellige slags rodfrugter i kartoffelmosen fx pastinak, persillerod, jordskokker
  • Server rå rødbedesalat til

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person - retten uden salat:
Protein 31 %
Kulhydrat 43 %
Fedt 26 %
2120 kJ – 505 kcal

Energifordeling og –indhold pr. person - retten med salat:

Protein 24 %
Kulhydrat 46 %
Fedt 30 %
2815 kJ – 670 kcal

Energifordeling og –indhold pr. person - retten til 5 personer med salat

Protein 23 %
Kulhydrat 47 %
Fedt 30 %
2345 kJ – 560 kcal
Sund hverdagsmad