Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 bovsteaks uden fedtkant, 1½ cm tykke
2 tsk tørret provencekrydderi
salt og peber
Bouillonris med purløg
2 dl ris
4 dl bouillon
1 stort bundt purløg
Blomme-rabarbersalsa
1 rødløg
1 tsk olie
5 spsk vineddike, helst balsamico
3-4 blommer, 400 g
1-2 rabarberstilke, 200 g
3 spsk sukker
Sådan gør du
Kog risene med bouillon. Klip purløg i risene, lige før servering.
Hak rødløget meget fint. Kom det i en gryde med olie og vineddike. Kog uden låg til eddiken er kogt ned til 2 spsk. Skær blommerne i både. Skær rabarberstilkene i 5 cm tændstiktynde stænger. Kom blommer og rabarber i gryden og drys sukker på. Opvarm under forsigtig omrøring, til sukkeret er smeltet ca. 1 minut. Tag gryden fra varmen og lad salsaen trække i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Dup bovsteakene tørre med køkkenrulle. Drys med provencekrydderi, salt og peber på begge sider. Grill dem i 7-8 minutter på hver side afhængig af kødets tykkelse. I stedet for grill kan kødet steges på grillpande/almindelig pande i ca. 6 minutter på hver side.
Tips
- Se også opskrift på grillet bovsteak
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 37%
Kulhydrat 41%
Fedt 22%
2595 kJ - 620 kcal