Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 kg kam af gris med ben eller 4 herregårdskoteletter med ben
½ hvidløg
8 stilke timian
Salt og peber
1 spsk olie
1 spsk smør
Saltede og grillede citroner:
1½ usprøjtede citron
40 g salt
40 g sukker
500 g aspargesbroccoli
Tilbehør
600 g kogte kartofler
Sådan gør du
De saltede citroner skal sættes over en måned i forvejen. De kan også erstattes med friske, grillede citroner.
Puds kødet af og skær koteletter med ben til 2 personer pr stykke.
Dup kødet tørt og brun det i olie, så det får en flot gylden stegeskorpe.
Kom smør på panden sammen med hvidløg og timianstilke, og lad det syde og give smag til kødet.
Steg kødet færdigt i ovnen ved 100 grader i 20 minutter.
Krydr med salt og peber.
Skær citronerne i kvarte, dæk med salt og sukker og sæt på køl i en lufttæt beholder i mindst 4 uger.
Ved servering steges citronerne på en tør pande til de karamelliserer.
Servér koteletterne med blancheret broccoli.
Tips
- Hvis det skal være rigtig festligt, kan man servere en sauce bearnaise eller sauce choron til retten sammen med kogte kartofler.
- Prøv en superlet sous vide-tilberedt bearnaise.
Energifordeling
-