Côte de porc

Côte de porc

Af KBH Madhus

Det skal du bruge

4 personer

1 kg kam af gris med ben eller 4 herregårdskoteletter med ben
½ hvidløg
8 stilke timian
Salt og peber
1 spsk olie
1 spsk smør

Saltede og grillede citroner:
1½ usprøjtede citron
40 g salt
40 g sukker

500 g aspargesbroccoli

Tilbehør

600 g kogte kartofler

Ca. 40 minutter


Sådan gør du

De saltede citroner skal sættes over en måned i forvejen. De kan også erstattes med friske, grillede citroner.

Puds kødet af og skær koteletter med ben til 2 personer pr stykke.
Dup kødet tørt og brun det i olie, så det får en flot gylden stegeskorpe.
Kom smør på panden sammen med hvidløg og timianstilke, og lad det syde og give smag til kødet.
Steg kødet færdigt i ovnen ved 100 grader i 20 minutter.
Krydr med salt og peber.

Skær citronerne i kvarte, dæk med salt og sukker og sæt på køl i en lufttæt beholder i mindst 4 uger.
Ved servering steges citronerne på en tør pande til de karamelliserer.

Servér koteletterne med blancheret broccoli.

Tips


energifordeling

-

Sund hverdagsmad