Det skal du bruge
4 personer
Rodfrugter
2 store kartofler, 250 g
2 mellemstore rødbeder, 250 g
¼ selleri eller 2 persillerødder / pastinak, 250 g
3 gulerødder, 250 g
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
½ bundt persille
Dressing
2 dl creme fraiche, 18%
Citronsaft af ½ citron
1 tsk sukker
Salt og peber
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
- Find alle ingredienserne frem.
- Skræl alle rødderne og skær dem i nogenlunde lige tykke stave.
- Kom dem i en stor frysepose, hæld olie ned i posen og massér olien godt rundt på rodfrugterne ved at ryste dem rundt i posen. Tilsæt salt og ryst igen.
- Tænd ovnen på 200 grader og helst på almindelig ovn, så bliver rodfrugter bare bedst stegt.
- Hæld rodfrugter ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag i 30-40 minutter til de er gyldne og gennembagte.
- Skyl og hak persillen, som skal drysses over rodfrugterne, når de serveres.
Dressing
- Hæld creme fraiche, citronsaft, sukker, salt og peber i en serveringsskål og rør ingredienserne sammen.
- Smag evt. til med mere citron, salt eller sukker.
Servering
- Hæld rodfrugterne i en skål eller et fad og server med dressingen som dyppelse.
- Vil du servere rodfrugter til en kotelet, kan du finde vejledning til tilberedning af koteletter her nedenfor.