Bagte rodfrugter

Om efteråret og vinteren er bagte rodfrugter en super velsmagende ret og et genialt tilbehør til alle former for kød. Du kan kombinere alle former for rodfrugter alt efter, hvad du måtte have i køleskabet eller bedst kan lide. Og du kan drysse dem med lige de krydderurter, der smager dig bedst. Her får du et forslag som går rigtig godt til alle former for grisekød.

Bagte rodfrugter

Puk Maia Ingemann Holm

Af Puk Maia Ingemann Holm

Det skal du bruge

4 personer

Rodfrugter
2 store kartofler, 250 g
2 mellemstore rødbeder, 250 g
¼ selleri eller 2 persillerødder / pastinak, 250 g
3 gulerødder, 250 g
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
½ bundt persille

Dressing
2 dl creme fraiche, 18%
Citronsaft af ½ citron
1 tsk sukker
Salt og peber

 


Ca. 45 minutter


Sådan gør du

  1. Find alle ingredienserne frem.
  2. Skræl alle rødderne og skær dem i nogenlunde lige tykke stave.
  3. Kom dem i en stor frysepose, hæld olie ned i posen og massér olien godt rundt på rodfrugterne ved at ryste dem rundt i posen. Tilsæt salt og ryst igen.
  4. Tænd ovnen på 200 grader og helst på almindelig ovn, så bliver rodfrugter bare bedst stegt.
  5. Hæld rodfrugter ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Bag i 30-40 minutter til de er gyldne og gennembagte.
  7. Skyl og hak persillen, som skal drysses over rodfrugterne, når de serveres.

Dressing

  1. Hæld creme fraiche, citronsaft, sukker, salt og peber i en serveringsskål og rør ingredienserne sammen.
  2. Smag evt. til med mere citron, salt eller sukker.

Servering

  1. Hæld rodfrugterne i en skål eller et fad og server med dressingen som dyppelse.
  2. Vil du servere rodfrugter til en kotelet, kan du finde vejledning til tilberedning af koteletter her nedenfor.
Se grundtilberedning af koteletter her

energifordeling

-
Sund hverdagsmad