Det skal du bruge
4 personer
300 g skært oksekød fx okseinderlår eller okseklump1 stor aubergine, 350 g
2 løg, 225 g
3 fed hvidløg
Salt og peber
2 tsk olie
2 tsk paprika
1 dåse hakkede tomater, 400 g
1 dl vin, rød eller rosé (hvis man lige har en sjat)
½ bouillonterning
4 dl ris
Evt. lidt bredbladet persille til pynt
Ca. 1 time 30 minutter, heraf arbejdstid 30 minutter
Sådan gør du
- Skær kød og auberginer i tern, 2x2 cm store
- Pil og hak løg og hvidløg
- Varm olien i en gryde ved høj varme
- Brun kødet på alle sider
- Tilsæt auberginer og brun nogle minutter
- Skru ned til god varme, tilsæt løg og hvidløg og steg et par minutter. Krydr med salt og peber
- Tilsæt paprika, vin, hakkede tomater og 2 dl bouillon
- Skru ned til svag varme og lad retten simre under låg i ca. 1 time.
- Kog ris efter anvisning på pakken