Gullasch – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Gullasch – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

4 personer

300 g skært oksekød fx okseinderlår eller okseklump
1 stor aubergine, 350 g
2 løg, 225 g
3 fed hvidløg
Salt og peber
2 tsk olie
2 tsk paprika
1 dåse hakkede tomater, 400 g
1 dl vin, rød eller rosé (hvis man lige har en sjat)
½ bouillonterning

4 dl ris

Evt. lidt bredbladet persille til pynt


Ca. 1 time 30 minutter, heraf arbejdstid 30 minutter


Sådan gør du

  1. Skær kød og auberginer i tern, 2x2 cm store
  2. Pil og hak løg og hvidløg
  3. Varm olien i en gryde ved høj varme
  4. Brun kødet på alle sider
  5. Tilsæt auberginer og brun nogle minutter
  6. Skru ned til god varme, tilsæt løg og hvidløg og steg et par minutter. Krydr med salt og peber
  7. Tilsæt paprika, vin, hakkede tomater og 2 dl bouillon
  8. Skru ned til svag varme og lad retten simre under låg i ca. 1 time.
  9. Kog ris efter anvisning på pakken

Tips

Læs mere på temasiden: Et grønnere alternativ til 10 klassiske opskrifter, hvor vi løfter sløret for, hvordan vi ved hjælp af simple ændringer kan gøre 10 klassiske opskrifter grønnere – uden at ændre på smagen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 22% - 27 gram protein
Kulhydrat 64% - 77 gram kulhydrat
Fedt 10% - 6 gram fedt
2090 kJ – 500 kcal

975 g frugt og grønt i retten / ca. 245 g pr. person

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad