Fondue med oksefilet og bluecheese-dressing

Fondue med oksefilet og bluecheese-dressing

Af Betina Repstock og Peter Broe

Det skal du bruge

4 personer

Oksefilet uden fedt, 700 g, i tern 2x2x2 cm, mørbrad, tykstegsfilet og flanksteak kan også bruges

Olie, 1 ltr
Kartofler, 800 g små
Grønne asparges, 2 bundter

Valnødde-dressing:
Citron, saft og skal af 1 stk
Rødløg, 1 stk hakket
Honning, 1 spsk
Valnøddekerner, 150 g
Olivenolie, 2 spsk

Bluecheese-dressing:
Bluecheese, 75 g
Hvidløg, 1 fed hakket
Kvark 5 %, 1½ dl
Salt og peber

Tilbehør

Groft brød

Ca. 20 minutter


Sådan gør du

1. Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

2. Vask aspargeserne, knæk den træde ende af (den modsatte ende af hovedet) og damp dem et par minutter i letsaltet vand.

3. Til valnødde-dressingen begynder man med at rive citronen ned i en skål. Pres så citronsaften heri. Tilsæt hakkede rødløg og honning og rør godt rundt. Kom valnøddekernerne i en plastpose og mas dem med en kagerulle eller flaske. Tilsæt de knuste nødder og olivenolien og smag dressingen til.

4. Bluecheese-dressingen laves ved først at mose osten i en skål. Heri blandes hakket hvidløg og lidt kvark. Blandingen røres blød og tilsættes resten af kvarken. Smag til med salt og peber.

5. Varm vindruekerneolien i en gryde på komfuret. Når olien syder om en tændstik, hældes den over i en fonduegryde. Sæt fonduegryden på bordet og lad familien selv stege deres kød. Kødet skal have et par minutter i den varme olie.

energifordeling

Energifordeling og -indhold i 100 g af retten med tilbehør 
Protein 22%
Kulhydrat 48%
Fedt 30%
681 kJ - 163 kcal
Nytår