Bovsteak

Bovsteaks

Boven hører sammen med slaget til de mest smagfulde dele på grisen. Med ben, bindevæv og fedt skal boven tilberedes længe for et mørt og saftigt resultat. Ud over kød, får du også mulighed for bouillon og masser af sprødt skind. Boven anvendes mest til hakket kød, men fungerer også fantastisk i fx gryderetter, asiatiske supper og langtidstilberedning på grill eller i ovn.


Skærevejledning

Bovsteaks saves af tyndboven i lige tykke skiver på 1½ cm.

Fedtkanten skæres af.

Enkelte steder sælges bovsteaks med fedtkant eller svær.

Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 35 %

Grundtilberedningsanvisning på pande 

Bovsteaks på pande
2 bovsteaks, 1½ cm tykke 
salt og peber 
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 10 g smør eller 2 tsk olie 

Tilberedningstid: Ca. 15 minutter  

• Snit bovsteaksene i øverste muskelhinde ca. fire steder, så den ikke danner ”skål” under stegning. 
• Dup bovsteaks tørre med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. 
• Brun bovsteaks ca. 1 minut på hver side. 
• Skru ned til middel varme og steg dem færdige 6-7 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

 

Grundtilberedningsanvisning på grill 

Bovsteaks grilles 7- 8 min. på hver side. En del af tiden ved indirekte varme.