Pizza med kødsauce af svinekød

Pizza er nem og lækker familiemad. Pynt de bagte pizzaer med salat og server evt. gulerods- og agurkestave samt dip til.

Pizza med kødsauce af svinekød

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer

1 stort løg
1-2 gulerødder
1-2 stilke bladselleri
25 g bacon i små tern
400 g hakket svinekød
1 dåse flåede hakkede tomater
70 g tomatkoncentrat
2 dl bouillon
2 tsk oregano
1 tsk timian
Salt og peber

Pizzadej
25 g gær
½ tsk salt
3⅓ dl, 200 g fuldkornshvedemel gerne grahamsspelt
Ca. 5 dl, 300 g hvedemel gerne pizzamel

På pizzaerne
175 g reven pizzaost, 24 % fedt
1-2 tsk oregano
Evt. salat til pynt efter pizzaerne er bagt

Ca. 1 3/4 time


Sådan gør du

  1. Udrør gæren i 3 dl lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen smidig. Lad den hæve ca. 1 time et lunt sted tildækket.
  2. Hak løg, gulerødder og bladselleri i meget fine tern.
  3. Kom baconternene i gryden og steg dem let gyldne. Kom grøntsagerne i og steg 2-3 minutter. Rør jævnligt. Kom kødet i og steg til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon. Krydr med oregano, timian, salt og peber. Kog saucen ca. 30 minutter under låg. Smag til med salt og peber. Kog saucen ind under omrøring uden låg i ca.10 minutter til den er tyktflydende, så den ikke løber af pizzaen. 
  4. ⅔ af kødsaucen bruges på pizzaerne - ⅓ gemmes i køleskab et par dage eller fryses ned til senere brug.
  5. Tænd ovnen på 225 grader.
  6. Del dejen i fire og rul den ud til portionspizzaer eller del den i to og rul dem ud til ca. 30 x 40 cm og læg dem på bagepapir.
  7. Fordel kødsaucen på pizzabundene. Drys ost over. Drys med oregano.
  8. Bag pizzaerne i den varme ovn 15-20 minutter.

Tips

  • Brug evt. færdigkøbt, kølet pizzadej. To ruller a 400 g vil være passende. Energi fordeling og -indhold pr. person med hakket kød 10% vil så være: Protein 18%. Kulhydrat 45%. Fedt 37%. 3565 kJ - 850 kcal.
  • Server evt. grøntsager som fx gulerødder og agurk og en dip til fx 4 gulerødder og 1 agurk i stave samt 2 dl creme fraiche, 9 % smagt til med dijonsennep, salt, peber og klippet purløg eller dild.
  • Rester af pizza kan bruges i madpakken.
  • Rester af kødsaucen kan fx blandes med en dåse afdryppede bønner og bruges som fyld i bagte kartofler, pitabrød eller tortillas.
  • Rester af kødsaucen kan fryses i ca. 3 måneder.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges 2/3 af kødsaucen af hakket svinekød 6% fedt
Protein 22%
Kulhydrat 56%
Fedt 22%
3130 kJ - 745 kcal

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges 2/3 af kødsaucen af hakket svinekød 10% fedt
Protein 20%
Kulhydrat 55%
Fedt 25%
3235 kJ - 770 kcal

Sund hverdagsmad