Krydret og fyldig tomatsuppe med kødboller

Krydret og fyldig tomatsuppe med koedboller

Louise Dandanell

Af Louise Dandanell Ørsted

Det skal du bruge

4 personer

Kødboller
500 g hakket oksekød, 8-12 % fedt
1 æg
1 løg, 100 g
1 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 tsk olie

Suppe
1 løg, 100 g
2 fed hvidløg
1 tsk olie
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
2 kartoner purerede tomater á ½ l
¾ l bouillon, vand og terning
100 g røde linser

Pynt
En kvist timian


Tilbehør

Groft brød, 200 g

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Kødboller
Rør kød og æg sammen.
Pil og hak løg og hvidløg og rør det i farsen sammen med paprika, salt og peber.
Form farsen til kødboller med en teske
Varm olie på en pande ved god varme og steg kødbollerne 6-8 minutter i alt. Vend dem så de bliver stegt på alle sider.

Suppe
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Varm olie i en gryde ved god varme og svits løg sammen med krydderierne.
Hæld tomater og bouillon i og lad det koge op.
Hæld linserne i og lad suppen småkoge i 20-25 minutter til linserne er møre.
Hæld mere bouillon i hvis suppen er for tyk.
Smag til med de nævnte krydderier, salt og peber.
Varm kødbollerne i suppen inden servering.

Skyl timian og pluk lidt af bladene over retten. 
 
Server med brød til.

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 46%
Fedt 26% 
3210 kJ – 765 kcal
Sund hverdagsmad