Det skal du bruge
4 personer
1 stor eller 2-3 portions flanksteaks af okse, ca. 600 gr.Salt og peber
2 hele hvidløg
4 dl skyr 0,2% eller yoghurt naturel 3%
1 bundt dild
1 spidskål, ca. 350 g
2 citroner
Tilbehør
Nye kartofler, 800 g eller groft brød, 200 g
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Grill hvidløgene til de er bløde, ca. 20 minutter.Pres ”kødet” ud og bland med skyr/yoghurt
Hak dilden groft og bland den i. Smag til med salt, peber og lidt sukker.
Rens og kog eller grill kartoflerne til de er netop møre.
Rens spidskålen og halver den. Skær citronerne i halve.
Grill kål og citroner med skærefladen nedad til de får god farve.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun kødet 1 minut, vend og brun 1 minut på den anden side.
Flyt stegen lidt væk fra kullene eller hæv risten. Steg 4-5 minutter på hver side til centrumtemperaturen er 58 – 60 grader.
Skær flanken i tynde skiver på tværs af kødfibrene og dryp lidt citronsaft over.
Anret det hele på en stor tallerken!
Tips
- Små flanksteaks skal have noget kortere stegetid.
- Kend dine grill stegetider