Grillet flanksteak med spidskål og citron

Sommermad fra grillen bliver ikke meget bedre end denne enkle opskrift på smagfuldt oksekød og sprød, grillet spidskål. Server retten med nye kartofler og hvidløgsdressing.

Grillet flanksteak med grillet spidskål og citron

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

1 stor eller 2-3 portions flanksteaks af okse, ca. 600 g
Salt og peber
2 hele hvidløg
4 dl skyr 0,2% eller yoghurt naturel 3%
1 bundt dild
1 spidskål, ca. 350 g
2 citroner

Tilbehør

Nye kartofler, 800 g eller groft brød, 200 g


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Grill hvidløgene til de er bløde, ca. 20 minutter.
  2. Pres ”kødet” ud og bland med skyr/yoghurt.
  3. Hak dilden groft og bland den i. Smag til med salt, peber og lidt sukker.
  4. Rens og kog eller grill kartoflerne til de er netop møre.
  5. Rens spidskålen og halver den. Skær citronerne i halve.
  6. Grill kål og citroner med skærefladen nedad til de får god farve.
  7. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun kødet 1 minut, vend og brun 1 minut på den anden side.
  8. Flyt stegen lidt væk fra kullene eller hæv risten. Steg 4-5 minutter på hver side til centrumtemperaturen er 58 – 60 grader.
  9. Skær flanken i tynde skiver på tværs af kødfibrene og dryp lidt citronsaft over.
  10. Anret det hele på en stor tallerken!

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Med kartofler:
1900 kJ – 450 kcal
Protein: 37%
Kulhydrat: 40%
Fedt: 23%
Sund hverdagsmad