Farseret ribbenssteg

Farseret ribbenssteg

Af Inge Lotz

Det skal du bruge

Buffet/frokostbord (12-14 skiver)

Ca. 1½ kg ribbenssteg af kogestykke uden brusk og ben
1½ spsk groft salt

Til farsering
300 g hakket svinekød, ca. 10% fedt
1 tsk salt
1/4 tsk peber
1½-2 dl letmælk
3 spsk havregryn
1 lille løg
25 g mandler
½ rød peberfrugt
2 håndfulde krydderurter, fx en blanding af persille, purløg og citronmelisse

Tilbehør

Salat og grovbrød

 


Ca. 2½ time, heraf ca. 2 timer i ovn


Sådan gør du

Bed slagteren fjerne ben og brusk og skære en lomme i kødets længde samt ridse sværen. Åbningen skal gå gennem kødet og omtrent ud til siderne. Rør det hakkede kød sejt med salt og peber. Kom mælk i efterhånden. Rør havregryn, finthakket løg, smuttede hakkede mandler, finthakket peberfrugt og krydderurter i farsen. Stil farsen i køleskabet i mindst 10 minutter.
Fyld farsen i stegen med en ske. Drys sværen med groft salt, gnid det ned mellem hver svær. Læg stegen på risten i en bradepande, evt. med stanniol i bunden. Stil den på nederste ribbe i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader. Lad kødet stege i 1¾-2 timer til det er mørt og gennemstegt. Check evt. med en kødnål - kødsaften skal være klar. Lad stegen hvile utildækket i ca. 20 minutter, inden den skæres i skiver. Kan serveres varm eller kold.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 26%
Fedt 50%
2170 kJ - 515 kcal
Gæster