Frikadeller med kartoffelsalat – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Frikadeller med kartoffelsalat – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

4 personer

Kartoffelsalat
1 kg kartofler
1 løg
1 bundt purløg
4 dl cremefraiche 18 %
1 spsk dijonsennep
½ citron
Salt og peber

Frikadeller
6 jordskokker, ca. 300 g andre rodfrugter kan også bruges, hvis jordskokker ikke er i sæson
1 løg
300 g hakket gris og kalv 4-8% % fedt
2 æg
2 dl mælk (eller øl)
1 dl mel
1½ tsk salt og ¼ tsk peber
1 spsk smør
1 spsk olie


Ca. 45 minutter


Sådan gør du

  1. Kog, pil, og sæt kartofler til afkøling i køleskab
  2. Pil og hak løg fint
  3. Skyl og klip purløg
  4. Rør creme fraiche, sennep, 1 spsk citronsaft, løg og purløg sammen
  5. Smag til med salt og peber
  6. Skær de afkølede kartofler i tern og bland dem i dressingen.
  7. Skræl eller skrab jordskokker og riv dem fint
  8. Pil og hak løg
  9. Rør kød, jordskokker, løg, æg, mælk, mel og salt i en skål til farsen er sammenhængende
  10. Varm fedtstof ved god varme på en pande
  11. Form frikadeller med ske og hånd. Steg dem i 4-5 minutter på hver side, de skal være brune og gennemstegte

Tips

Læs mere på temasiden: Et grønnere alternativ til 10 klassiske opskrifter, hvor vi løfter sløret for, hvordan vi ved hjælp af simple ændringer kan gøre 10 klassiske opskrifter grønnere – uden at ændre på smagen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 19% - 31 gram protein
Kulhydrat 45% - 73 kulhydrat
Fedt 36% - 40 gram fedt
2920 kJ – 700 kcal

570 g frugt og grønt i retten / ca. 145 g pr. person


Sund hverdagsmad