Tværreb grillet i urte-BBQ-sauce

Tænderne løber i vand, når duften fra disse grillede ben stiger til vejrs. Kokken Thomas Castberg bruger okse- eller kalvetværreb til sine ribs, der er vendt i en hjemmelavet barbecuemarinade med grønne urter.

Tværreb i urte BBQ

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

600 g okse- eller kalvetværreb
Salt

BBQ sauce:
1 bundt friske krydderurter, fx brøndkarse, løvstikke, persille
1 spsk sennep
1 dl ketchup
1 spsk brun farin
1 tsk røget paprika eller almindelig mild/sød paprika
1 dl olie
Sukker
Eddike

Tilbehør

Groft brød, 200 g


Ca. 2 timer - heraf arbejdstid ca. 20 minutter


Sådan gør du

Læg kødet i en gryde, del det evt. mellem benene, hvis det er nødvendigt for at få det i gryden.
Hæld vand på til det dækker og kom 1 tsk. salt i pr. liter vand.
Kog kødet i ca. 1½ time. Kødet skal være mørt!
Tag gryden af og lad kødet køle af i suppen.

BBQ sauce:
Gem ½ bundt urter til at pynte med.
Blend alle ingredienser til saucen til en homogen masse.
Den skal være så tyk, at den kan hænge ved kødet.
Smag til med salt, sukker og eddike.

HUSK at den må godt ramme lidt ”over målet”, da den også skal give alt kødet smag!
Tag kødet op af gryden, tør det af og vend det i BBQ saucen.
Grill kødet til det er gyldent, husk kødet er færdigt, så det er bare til det er grillet lækkert.

Hak det halve bundt urter og drys med løs hånd.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 29%
Fedt 48% 
2060 kJ - 493 kcal
Gæster