Sylte af svineskank

Gammeldags sylte af skank fra grisen er slet ikke svær at lave, og den hjemmelavede version smager bare bedre end den færdigkøbte. Server sylten på frokostbordet til eksempelvis påske eller jul med rugbrød, rødbeder og sennep - eller som forret med sur-sødt tilbehør.

Sylte af svineskank

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

-

1 svineskank ca. 1 kg
1,2 kg bov med ben og svær
2 forme à ½ liter

Kogelage
2 løg
5 hele nelliker
3 laurbærblade
¼ bundt persille
20 peberkorn
1 spsk salt

Krydderiblanding
½ løg
1 spsk salt
2 tsk peber
1 tsk stødt allehånde
½ tsk stødt nellike
½ tsk stødt muskat

Ca. ¾ time + ca. 2 timer til kogning


Sådan gør du

Bed slagteren dele skanken i to, så skal den ikke koge så længe. Skær evt. også boven i mindre stykker. Hæld vand ved, så det kun lige dækker, og bring  vandet i kog. Skum. Stik nelliker i løgene. Tilsæt ingredienserne til kogelagen. Lad det koge ved svag varme i 1½-2 timer. Kødet skal kunne slippe benene. Pil kødet af benene og kasser sværen. Hak kødet groft med en kniv. Tilsæt hakket løg og resten af krydderblandingen. Smag sylten til og kom det op i aluforme eller skåle. Si den varme suppe over kødet, så den netop dækker. Stil sylten i køleskab

Tips

  • Hvis der ønskes en fast sylte, skal kødet trykkes fast i formen, og der skal spares på suppen. Hvis der ønskes en løs sylte, skal der bruges mere suppe i forhold til kødet
  • Hvis der vælges kød uden svær til kogning af sylte, må der tilsættes husblas til suppen for at få en stiv sylte, 1 blad husblas pr. liter suppe
  • Kæbeklump/grisekinder kan bruges i stedet for skank og bov. De skal koge ca. 1¼ time

energifordeling

Beregningen er under udarbejdelse

Sund hverdagsmad