Stegt flæsk med persillesovs trin-for-trin

Stegt flæsk med persillesovs trin-for-trin

Grethe Andersen

Af Grethe Andersen

Det skal du bruge

4 personer

Ca. 600 g svinebryst, stegestykke i skiver, ½ cm tykke
salt og peber

Kartofler
1 kg kartofler

Sovs
4 dl letmælk
2 spsk hvedemel
10 g smør eller margarine

1 bundt persille


Ca. 50 minutter


Sådan gør du

Kartofler

  1. Skræl kartoflerne.
  2. Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt 1 tsk salt. 
  3.  Kog dem ca. 20 minutter til de er møre.

Stegt flæsk

  1. Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber. 
  2. Varm panden op ved god varme.
  3. Brun skiverne ca. 1 minut på hver side.
  4. Skru ned til middel varme.
  5. Vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde.
  6. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

Sovs

  1. Pisk 1 dl mælk og mel til en jævning eller ryst det sammen i en melryster. Hæld det i en tykbundet gryde.
  2. Pisk resten af mælken i.
  3. Bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge ca. 5 minutter.
  4. Kom fedtstoffet i.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Skyl og hak persillen, og kom den i sovsen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 44%
Fedt 29% 
2100 kJ - 525 kcal
Sund hverdagsmad