Skinkeschnitzler med lynstegte grøntsager

Skinkeschnitzler med lynstegte grøntsager

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125 g
salt og peber
2 tsk olie

Lynstegte grøntsager
1 løg, gerne rødløg
200 g pastinak eller persillerod
2 gulerødder, ca. 150 g
200 g broccoli i buketter
sojasauce
frisk timian eller andet kryddergrønt

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Hak løget.
Skær pastinakken i tynde stave, gulerødderne i tern og broccolien i små buketter.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt skinkeschnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, 1½-2 minutter på hver side.Tag kødet af panden og dæk med stanniol.

Steg løg, pastinak og gulerødder på panden nogle minutter under omrøring. Tilsæt broccoli og steg igen nogle minutter, til grøntsagerne er lige netop møre, men stadig sprøde. Smag til med sojasauce, salt og peber. Pynt med timianblade.

Tips

  • Skær en lille flig af det ene hjørne af skinkeschnitzlen og tjek, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal det steges lidt mere på begge sider. Hvis det er svagt rosa, vil det være lige netop gennemstegt ved servering, da temperaturen stiger i kødet, efter det er taget af panden.
  • Medaljoner af svinefilet eller mørbradbøffer kan bruges i stedet for skinkeschnitzler.
  • Teriyaki sauce, østerssauce eller Sambal olek kan bruges i stedet for sojasauce.
  • Grøntsagerne kan varieres efter årstid og smag.

  • energifordeling

    Energifordeling og -indhold pr. person
    Protein 41%
    Kulhydrat 35%
    Fedt 24%
    1460 kJ - 345 kcal

    Ca. 300 g frugt og grønt pr. person

    6 om dagen logo

    Sund hverdagsmad