Det skal du bruge
2 personer
2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, à ca. 125 g2 spsk frisk oregano eller 2 tsk tørret
1 fed hvidløg
Salt
Peber
Evt. 1-2 tsk stødt kardemomme
1 spsk olie, fx rapsolie
Grøntsager
½-1 squash
1 lille eller ½ stor aubergine
3 tomater
1-2 spsk frisk salvie eller 1-2 tsk tørret
1-2 spsk frisk oregano eller 1-2 tsk tørret
2½ spsk olie, fx rapsolie
2-3 fed hvidløg
1 spsk balsamico
Tilbehør
Fuldkornsbrød, 200 g
Ca. 1 time
Sådan gør du
Grøntsager
- Skær squash, aubergine og tomater i ½-1 cm tykke skiver.
- Krydr skiverne med salt og peber, hakket salvie og oregano.
- Varm 1½ spsk olie på en pande ved høj varme. Steg aubergine og squash på panden, til de er møre.
- Steg hvidløg i tynde skiver og tomat et øjeblik i 1 spsk olie.
- Dryp balsamico på grøntsagerne.
- Anret grøntsagerne som vist på foto.
Kødet
- Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle.
- Vend dem i oreganoblade, presset hvidløg, salt, peber og evt. stødt kardemomme.
- Varm olien på en pande ved god varme.
- Brun hurtigt kødet på begge sider.
- Skru ned til middel varme og steg 1½-2 minutter på hver side.
Tilbehør
- Skær brødet i skiver
Tips
- Minutkoteletter og medaljoner af grisefilet kan bruges i stedet for schnitzler af inderlår fra gris.
- Grøntsagerne kan tilberedes i ovnen. Læg grøntsagerne taglagt med hvidløg i et ovnfast fad. Dryp med kun 1 spsk olie og balsamico. Drys med hakket salvie og oregano. Bag grøntsagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time. Indholdet i retten vil da være 2370 kJ, 565 kcal, protein 28%, kulhydrat 48% og fedt 24%.
- Bag evt. saltbagte kartofler af 500 g små kartofler og 1 spsk groft salt. Bag kartoflerne i ovnen sammen med grøntsagerne og brug dem som tilbehør i stedet for brød.
- Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår.
- Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant.
- Nu hedder det medaljon fra gris. Tidligere hed det skinkemedaljon.