Schnitzler provencale

Spændende hverdagsmad med lækre grøntsager som tilbehør.

Skinkeschnitzler provencale

Af Nikolaj Kirk

Det skal du bruge

2 personer

2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, à ca. 125 g 
2 spsk frisk oregano eller 2 tsk tørret 
1 fed hvidløg 
Salt
Peber 
Evt. 1-2 tsk stødt kardemomme 
1 spsk olie, fx rapsolie

Grøntsager 
½-1 squash 
1 lille eller ½ stor aubergine 
3 tomater
1-2 spsk frisk salvie eller 1-2 tsk tørret 
1-2 spsk frisk oregano eller 1-2 tsk tørret 
2½ spsk olie, fx rapsolie
2-3 fed hvidløg 
1 spsk balsamico

Tilbehør

Fuldkornsbrød, 200 g 

 


Ca. 1 time


Sådan gør du

Grøntsager

  1. Skær squash, aubergine og tomater i ½-1 cm tykke skiver.
  2. Krydr skiverne med salt og peber, hakket salvie og oregano.
  3. Varm 1½ spsk olie på en pande ved høj varme. Steg aubergine og squash på panden, til de er møre.
  4. Steg hvidløg i tynde skiver og tomat et øjeblik i 1 spsk olie.
  5. Dryp balsamico på grøntsagerne.
  6. Anret grøntsagerne som vist på foto.

Kødet

  1. Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle.
  2. Vend dem i oreganoblade, presset hvidløg, salt, peber og evt. stødt kardemomme.
  3. Varm olien på en pande ved god varme.
  4. Brun hurtigt kødet på begge sider.
  5. Skru ned til middel varme og steg 1½-2 minutter på hver side.

Tilbehør

  1. Skær brødet i skiver

Tips

  • Minutkoteletter og medaljoner af grisefilet kan bruges i stedet for schnitzler af inderlår fra gris.
  • Grøntsagerne kan tilberedes i ovnen. Læg grøntsagerne taglagt med hvidløg i et ovnfast fad. Dryp med kun 1 spsk olie og balsamico. Drys med hakket salvie og oregano. Bag grøntsagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time. Indholdet i retten vil da være 2370 kJ, 565 kcal, protein 28%, kulhydrat 48% og fedt 24%.
  • Bag evt. saltbagte kartofler af 500 g små kartofler og 1 spsk groft salt. Bag kartoflerne i ovnen sammen med grøntsagerne og brug dem som tilbehør i stedet for brød.
  • Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår.
  • Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant.
  • Nu hedder det medaljon fra gris. Tidligere hed det skinkemedaljon.

energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 590 g af retten):
Energi: 2922 kJ (696 kcal)
Protein: 39 g
Kulhydrat: 62 g
Kostfibre: 12 g
Fedt: 30 g

Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 495 kJ (118 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 5 g


Sund hverdagsmad