Det skal du bruge
5 personer
¾ kg okseinderlår snøret til roastbeef
1 spsk smør
1 spsk olie
Salt og peber
Til syltede peberfrugter:
1 løg
4 røde peberfrugter
1 spsk groft salt
2 dl eddike
6 spsk sukker
10 hvide peberkorn
Til kartoffelsalat med avocado-mayonnaise:
1¼ kg kartofler
3 avocado
50 g mayonnaise
½ citron og ca. 2 dl vand
3 forårsløg eller 1 porre
1 bundt dild
Salt og peber
Ca. 2½ time, heraf arbejdstid ca. 1 time
Sådan gør du
1. Syltede peberfrugterPil løget og skær det i tynde ringe. Flæk peberfrugterne og fjern frø, skær frugtkødet i 3-4 mm tynde strimler. Kom peberfrugtstrimlerne i en skål sammen med løgringene, drys dem med salt og lad dem trække i 2 timer. Skyl med koldt vand i en si og kom dem tilbage i skålen.
Kog eddike, sukker og peberkorn op, og hæld den varme lage over grøntsagerne. Dette er syltede peberfrugter i lage, og de skal køle af inden servering. Spises de syltede peberfrugter ikke op, kan de tåle opbevaring i ca. 1 uge i køleskab.
2. Kartoffelsalat med avocado-mayonnaise
Kogte, pillede kartofler afkøles og skæres i skiver. Lav en dressing ved at blende avocado med mayonnaise, friskpresset citronsaft og vand, til en lind og cremet konsistens. Vend dressingen, de skivede kartofler, meget fint snittede ringe af forårsløg eller porrer og små duske dild sammen. Smag til med salt og peber.
3. Kødet
Brun kødet i varmt smør og olie i en tykbundet gryde. Kassér fedtstoffet. Krydr med salt og peber og hæld lidt vand ved kødet i gryden. Steg roastbeefen under låg og vend den undervejs. Steg til kødets centrumtemperatur (målt med stegetermometer) er 55°C, så er roastbeefen rød indvendig. Det tager ca. 45 minutter.
Tips
- Roastbeefen kan også steges dagen før og serveres kold.