Det skal du bruge
4 personer
1 stort løg1-2 gulerødder
1-2 stilke bladselleri
25 g bacon i små tern
400 g hakket svinekød
1 dåse flåede hakkede tomater
70 g tomatkoncentrat
2 dl bouillon
2 tsk oregano
1 tsk timian
Salt og peber
Fyld
½ agurk
2 peberfrugter - evt. 1 rød og 1 gul
Salat, ca. 100 g
Tilbehør
8 fuldkorns pitabrød, 640 g - gerne med Fuldkornslogoet
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
- Hak løg, gulerødder og bladselleri i meget fine tern.
- Kom baconternene i gryden og steg dem let gyldne. Kom grøntsagerne i og steg 2-3 minutter. Rør jævnligt. Kom kødet i og steg til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon. Krydr med oregano, timian, salt og peber. Kog saucen ca. 30 minutter under låg. Smag til med salt og peber. Kog saucen ind under omrøring uden låg i ca.10 minutter til den er tyktflydende, så den ikke løber ud af pitabrødene, når de spises.
- Gem den halve portion kødsauce. Stil den i køleskab et par dage og brug den fx i tortillas eller frys den ned til senere brug.
- Anret agurk i stave, peberfrugter i skiver eller strimler samt salat på et fad. Det kan anrettes hver for sig eller blandes alt efter ønske.
- Lun pitabrød efter anvisning på emballagen.
- Sæt pitabrød, grøntsager og kødsauce på bordet, så hver person selv kan fylde 2 pitabrød.
Tips
- Saucen kan fryses i ca. 3 måneder.
- Saucen kan bruges i tortillas m.m.
- Skinke i tern og dressing kan bruges i stedet for kødsauce.
energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges ½ portion kødsauce af hakket svinekød 6% fedt
Protein 20%
Kulhydrat 68%
Fedt 12%
2325 kJ - 555 kcal
Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges ½ portion kødsauce af hakket svinekød 10% fedt
Protein19%
Kulhydrat 66%
Fedt 15%
2405 kJ - 575 kcal