Mexi-salat

Mexi-salat

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

1 person

1 skinkeschnitzel 1 cm tyk, ca. 125 g pr. stk
Salt og peber
¼ tsk paprika, gerne røget
½ tsk tørret oregano
½ lille fed hvidløg
1 tsk olie

100 g spidskål, hvidkål eller icebergsalat
100 g ananas, renset vægt, frisk eller usødet fra dåse
¼ agurk
5 cherrytomater
1 forårsløg
½ lime eller 1 spsk citronsaft
1 tsk olie - gerne olivenolie
½-1 tsk syltet jalapeno chili

Tilbehør

2 medium fuldkornstortillas, ca. 80 g
1 tsk olie

Ca. 25 minutter


Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Bland salt, peber, paprika, oregano og finthakket hvidløg. Vend skinkeschnitzlen i blandingen. Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet ½ minut på hver side, skru lidt ned for varmen og steg det 1½ minut på hver side. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa indeni. Tag kødet af panden og skær det først i tynde strimler, lige før det skal i salaten.

Rul tortillas sammen som en roulade, og skær dem i meget tynde skiver. Steg strimlerne sprøde i varm olie på en pande. Afdryp dem på køkkenrulle. Server de sprøde strimler af tortillas til salaten.

Snit kålen fint. Skær ananassen i tern. Skær agurken i tern. Skær tomaterne i halve. Snit løget. Bland grøntsagerne på en stor tallerken. Fordel kødet over. Dryp limesaft, olie og finthakket jalapenos over salaten.

Tips

  • I stedet for skinkeschnitzel kan du bruge svinekotelet uden fedtkant, kalveschnitzler, oksebøf eller kyllingebryst.
  • Lav evt. dobbelt portion, så du har til næste dag fx i madpakken. Hvis du steger schnitzel som skal bruges i madpakken næste dag, er det bedst først at skære den i strimler næste dag. De sprøde tortillas blandes ikke i salaten, men pakkes ind for sig, for ikke at blive bløde.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 45%
Fedt 28%
2385 kJ - 570 kcal
Sund hverdagsmad