Det skal du bruge
6 personer
Lasagne
2 spsk olie
750 g hakket grisekød, 6%
2 løg
2 dåser flåede tomater
3 tsk tørret merian
Salt og peber
3 æg
200 g fetaost
250 g lasagneplader
100 g revet mozzarella
Quinoasalat
300 g quinoa
240 g optøede edamamebønner
1½ rød peberfrugt
1 bundt forårsløg
3-4 store tomater (255 g)
En stor håndfuld persille
Dressing
3 spsk olivenolie
4 spsk citronsaft
3 spsk æblecider eddike
Salt og peber
Tilbehør
GrovfluteCa. 50 minutter
Sådan gør du
Lasagne
- Varm 1½ spsk olie i en gryde. Svits kødet ved god varme, til det smuldrer.
- Hak løgene fint. Tilsæt løg sammen med flåede tomater og merian. Dæmp varmen. Lad kødsovsen småkoge under låg i ca. 10 minutter. Smag den til med salt og peber.
- Pisk æggene sammen og smuldr fetaosten heri.
- Smør et ovnfast fad eller en lille bradepande med ½ spsk olie. Læg et lag kødsovs i bunden, så et lag lasagneplader og derefter oste-æggeblandingen. Gentag lagene. Slut af med oste-æggeblandingen. Drys med revet mozzarella.
- Sæt fadet på en rist midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og bag lasagnen i ca. 30 minutter til den er gylden.
Quinoasalat
- Kog quinoaen efter anvisning på emballagen og afkøl den efterfølgende.
- Rens og skær peberfrugt, forårsløg og tomater i mindre stykker.
- Bland grøntsagerne med den færdigkogte quinoa.
- Bland ingredienserne til dressingen og vend den i salaten sammen med hakket spinat.
- Smag til med salt og peber.
Tips
- Fetaosten kan også udskiftes med en anden ost såsom ricotta og revet mozzarella kan udskiftes med frisk mozzarella eller en anden revet ost efter præference.
- Læs mere på temasiden: "Fitness - højt fysisk aktivitetsniveau"