Kyllingeinderfilet med kokosmælk, chili, ingefær og karry med squash

Kyllingeinderfilet med kokosmælk, chili, ingefær og karry med squash

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

Kyllingeinderfilet, 250 -300 g afhængig af pakkestørrelse
Salt og peber
1 frisk rød chili
2 tsk olie
1 tsk karry – eller efter smag
5 cm frisk ingefær
1 lille dåse kokosmælk, 1,6 dl
1 dl bouillon
1 squash, ca. 300 g
Evt. frisk koriander

Tilbehør

2 dl ris

Ca. 25 minutter


Sådan gør du

Kog risene.

Dup inderfiletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Fjern kerner fra chilien og hak den fint.
Varm olien i en sauterpande eller wok ved god varme. Svits karryen under omrøring ca. 1 minut. Kom kødet på panden og steg ½ minut på begge sider. Tilsæt 2 tsk fintreven ingefær og chilien Tilsæt squash i store tern eller stave og vend dem på panden. Hæld kokosmælk og bouillon over og lad det koge ved svag varme i ca. 6 minutter til kødet er gennemstegt. Smag til med salt, peber og evt. mere karry. Drys frisk koriander over ved servering.

Tips

  • I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
  • Kyllingebrystfilet i strimler kan bruges i stedet for inderfilet. Lårfilet kan også bruges, men da er kogetiden ca. 20 minutter.
  • Andre grøntsager som fx peberfrugt, sukkerærter/sugar snap, løg, porre m.fl. kan bruges i stedet for squash.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Hvis retten er med kokosmælk 6-8% fedt
Protein 26%
Kulhydrat 49%
Fedt 25%
2410 kJ - 575 kcal

Energifordeling og -indhold pr. person
Hvis retten er med kokosmælk 18-20% fedt
Protein 23%
Kulhydrat 43%
Fedt 34%
2810 kJ - 670 kcal
Sund hverdagsmad