Kylling i karry - klassisk opskrift

Med denne opskrift på kylling i karry kan du lave den populære børnevenlige ret fra bunden af. Vi har brugt en hel kylling, men du kan sagtens bruge kyllingebryst, når det skal gå stærkt.

Kylling i karrysauce med løse ris og broccoli

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

5 personer

1 kylling, ca. 1600 g
salt
1 løg
2 kviste timian
2 laurbærblade
8 peberkorn

Karrysauce
20 g smør
1 stort løg
1 syrligt æble
2 tsk karry
3 spsk hvedemel

Tilbehør

4 dl ris
500 g broccoli
4-6 tsk mangochutney

Ca. 1 time


Sådan gør du

Del kyllingen i fire – seks stykker og læg dem i en gryde. Hæld ca. ½ l vand ved, så det lige netop dækker. Bring vandet i kog og skum. Tilsæt salt, et helt løg, timian, laurbærblade og peberkorn. Læg låg på, og kog kyllingen ved svag varme 35 – 45 minutter.
Si suppen. Skum evt. fedtet af, som samler sig oven på suppen. Der skal bruges ca. 4 dl suppe til saucen.

Pil skindet af kyllingestykkerne og kasser skindet. Fjern evt. benene på brystkødet. Varm kødet i suppen. Tag det op, og hold det varmt.

Varm smørret i en gryde. Svits hakket løg, æblet i små tern og karry i smørret. Rør melet i. Tilsæt 4 dl suppe - lidt ad gangen under omrøring. Lad saucen koge 5 minutter. Smag til med salt, peber og karry.

Kog risene og broccolien.

Tips

  • Hele lår eller overlår kan bruges i stedet for en hel kylling. Skindet kan fjernes før kogning.
  • Udskæringer uden skind som brystfilet, inderfilet og lårfilet kan også bruges i stedet for en hel kylling. Kogetiden er kortere.
  • Saucen kan tilsættes lidt fløde.
  • Hvis der bruges meget vand til kogning af kyllingen, smager suppen ikke af ret meget. Den kan evt. koges ind, til der er 4 dl væske.
  • Overskydende suppe kan gemmes i køleskabet og bruges til suppe eller sauce.
  • Brug naturris frem for hvide ris.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Hvis kyllingekødet spises uden skind
Protein 32%
Kulhydrat 44%
Fedt 24%
2490 kJ – 595 kcal
Sund hverdagsmad