Det skal du bruge
3 personer
180 g økologisk kikærtemel3½ dl vand
1 tsk. salt
½ tsk. cayennepeber
En knivspids løgpulver
Lidt friskkværnet peber
Smagsneutral olie (fx rapsolie) - ca. ½ spsk. pr. pandekage
Tilbehør
1 ds. økologiske kikærter (400 g)
150 g spidskål
150 g rød spidskål
70 g persille
150 g syltede rødløg
2 spsk. rapsolie
1 tsk. Salt
1 tsk. knust spidskommen
½ tsk. cayennepeber
½ tsk. paprika
½ tsk. hvidløgssalt
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Kikærtepandekager
- Kom kikærtemel og vand i en skål. Brug et piskeris og rør det godt sammen.
- Tilsæt salt, cayennepeber, løgpulver og peber.
- Varm en pande op. Tilsæt lidt olie og steg herefter pandekagerne en ad gangen. Brug en øse til at hælde dejen på panden.
- Steg pandekagerne til de er gyldne og vend dem.
Tilbehør
- Dræn kikærterne, skyl dem under koldt vand og dup dem tørre
- Tilsæt olie, kikærter, salt, spidskommen, cayennepeber, paprika og hvidløgssalt på panden fra kikærtepandekagerne, og rist kikærterne ved kraftig varme til de er gyldne og sprøde
- Snit spidskål og persille fint
Anretning
- Placer en kikærtepandekage på en tallerken og fyld med spidskål, kikærter, syltede rødløg og persille
- Fold den ene halvdel ind over
- Velbekomme
Tips
- Savner du noget cremet, lav evt. en dressing på fx cremefraiche og urter, eller køb din yndlings.
Opskriften er af Ditte Lykkeberg
Læs mere om kampagnen: "Slip bælgfrugterne løs"