Gullasch med kartoffelmos - ægte ungarsk

Gullasch stammer fra Ungarn. Det karakteristiske for retten er den fine krydring med sød og stærk paprika og to slags kommen. Du kan selv tilpasse styrken på retten.

Gullasch med ægte ungarske toner

Af Nanna Simonsen

Det skal du bruge

5 personer

4 løg
3 gulerødder
½ rød peberfrugt
2 fed hvidløg
2-3 spsk. svine- eller andefedt eller olivenolie
600 g oksekød i terninger (bov, yderlår, inderlår, klump eller mager tykkam)
2-3 spsk. hvedemel
salt og peber
1 stor spsk. mild paprika
½ tsk. rosenpaprika
2/3 tsk. knust kommen
½ tsk. knust spidskommen
1 laurbærblad
1 spsk. tomatpuré
1 dåse hakkede, flåede tomater
3-4 dl vand
1 lille tsk. sukker

Tilbehør

Kartoffelmos af 1,5 kg kartofler, 25 g smør og 3 dl letmælk (og salt)


Ca. 1 time 45 minutter, heraf arbejdstid ca. 45 minutter


Sådan gør du

  1. Gør grøntsagerne i stand. Skær løgene i tynde både og gulerødderne i terninger eller skiver. Hak peberfrugt og hvidløg meget fint.
  2. Sauter alle grøntsagerne i halvdelen af fedtstoffet i en stegegryde. Det må ikke blive brunt blot gyldne og mørne let. Tag grøntsagerne op og kom resten af fedtstoffet i gryden.
  3. Vend kødet i mel krydret med salt og peber. Læg kødet i en sigte og ryst det overskydende mel af. Lad fedtstoffet blive godt varmt og brun så kødet grundigt ad to omgange. Pas på fedtstoffet ikke branker. Tag kødet op og hæld stegefedtstoffet ud. Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt grøntsagerne de to slags paprika og kommen, laurbærblad, tomatpure, tomater og vand samt salt, peber og sukker. Lad gullaschen simre i en times tid til kødet er mørt og server med kartoffelmos til.

Tips

  • Gullasch stammer fra Ungarn. Det karakteristiske for retten er den fine krydring med sød og stærk paprika og de to slags kommen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 52%
Fedt 26%
2988 kJ - 714 kcal
Gæster