Det skal du bruge
4 personer
600 g oksetykkam uden ben, evt. snøret med bomuldssnor2 tsk smør
2 tsk olivenolie
Ca. 2 tsk groft salt
Friskværnet peber
2 dl æblejuice
350 g knoldselleri
250 g skalotteløg
1 kg kartofler
4-5 kviste frisk salvie
1½ spsk olivenolie
250 g svampe, fx portebellosvampe
1 bundt persille
Salt og friskkværnet peber
Ca. 1½ time
Sådan gør du
1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm smør og olie i en tykbundet gryde. Brun kødet og krydr med salt og peber. Hæld æblejuice i gryden og lad retten simre ved svag varme under låg 45 minutter.2. Skræl knoldselleri og skær den ud i firkanter på ca. 2x2x2 cm. Pil skalotteløgene og skær de største over i halve. Kom selleri og løgene i gryden med kødet. Vend kødet og lad det småsimre til det er mørt ca. 45 minutter. Sæt et stegetermometer i stegens centrum og steg til centrumtemperaturen er 65°C.
3. Skræl eller skrub kartoflerne. Skær dem i både. Læg bagepapir i et ovnfast fad eller en bradepande. Kom salvieblade og olie i bradepanden og vend kartoffelbådene heri, krydr med friskkværnet peber. Sæt fadet i ovnen og tænd på 225°C. Bag kartoflerne møre ca. 45 minutter til de er sprøde og gyldne. Rør af og til i fadet med en grydeske. Mærk om de er møre med en spids kniv. Drys med 1 tsk groft salt.
4. Rens svampene og skær dem i skiver. Steg dem på tør pande ved kraftig varme nogle minutter.
5. Tag kødet op af gryden når det er færdigt og skær det i skiver på tværs af kødfibrene. Kom svampene i gryden og smag til med salt og peber. Drys med skyllet, hakket persille og server sprøde salviekartofler til.