Dhal med raita og naan

Dhal med raita og naan

Det skal du bruge

4 personer

Dhal
200 g økologiske røde linser
1 ds. hakkede tomater
1 ds. kokosmælk
5 dl grøntsagsbouillon
1 løg
3 fed hvidløg
2 tsk. garam masala
1 tsk. gurkemeje
½ rød chili
1 spsk. ingefær
Salt

Garam masala
12 sorte peberkorn
8 stk. grønne kardemomme kapsler
8 nelliker
1 lille stang kanel
1 tsk. muskatnød
1 spsk. korianderfrø
1 spsk. spidskommen frø

Naan
50 g olie
10 g gær
1 dl lunken vand
1 dl plantebaseret alternativ til yoghurt naturel
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
350 g mel
2 tsk. nigellafrø
Olie til stegning

Raita
4 dl plantebaseret alternativ til yoghurt naturel
½ agurk
5 blade mynte
4 cherrytomater
1 tsk. spidskommen
½ lime (saft)
¼ tsk. salt

 



Ca. 2 timer


Sådan gør du

Naan

  1. Opløs gær og sukker i vandet.
  2. Kom olien, det plantebaserede alternativ til yoghurt og salt i gærblandingen.
  3. Rør melet i lidt efter lidt, mens det æltes.
  4. Ælt dejen, til den er glat og smidig (5-10 minutter) (tilsæt evt. mere mel hvis det er nødvendigt).
  5. Kom et klæde over dejen og lad det hvile i 2 timer.
  6. Del dejen i 8-10 klumper.
  7. Kom lidt olie på en pande.
  8. Rul dejen tyndt ud, og kom den på panden – de må gerne se rustikke ud.
  9. Steg brødet ca. 3 minutter på hver side, til de er gyldne.
  10. Drys med nigellafrø.

Garam Masala

  1. Alle ingredienser varmes på en pande og blendes, når det er afkølet.

Raita

  1. Flæk agurken og skær tomaterne i kvarte.
  2. Fjern den “våde” del af både agurken og tomaterne. Og hak agurk og tomat i små tern.
  3. Hak mynten.
  4. Bland det hele sammen og stil på køl, til det skal bruges.

Dahl

  1. Løg, hvidløg, chili og ingefær rives eller hakkes fint.
  2. Varm lidt olie i en gryde, og kom løg, hvidløg, chili og ingefær i.
  3. Tilsæt gurkemeje og garam masala og lad det svitse af i et minut.
  4. Skyl linserne i en sigte.
  5. Kom linser, fond, tomat og 1 tsk salt op i gryden. Lad det hele simre under omrøring i 35-40 minutter.
  6. Smag til med salt og server med naan og raita.

 


Tips

Opskriften er af Heine Jeppesen, Gastrofar

Læs mere om kampagnen: "Slip bælgfrugterne løs"



energifordeling

Ingen energiberegning
Sund hverdagsmad