Chili con carne med hakket kød

Chili con carne med hakket kød

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer

400 g hakket svinekød, oksekød, kalvekød eller kylling, ca.10% fedt
3-4 løg
Evt. 4 skiver bacon
Evt. 2-3 fed hvidløg
1 dåse flåede, hakkede, tomater
1 dåse tomatkoncentrat, ca. 70 g
2 dl bouillon
1 spsk tørret oregano
1 tsk paprika
½ tsk stødt spidskommen
1 spsk syltede jalapeno chili og 1 spsk lage
½-1 tsk stødt kanel
1 dåse kidneybønner
Salt og peber

Tilbehør

Ca. 4 dl ris - helst fuldkornsris

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Kog risen efter anvisning på emballagen.

Skræl løgene og skær dem i tern. Skær bacon i tern. Sæt en gryde på god varme. Kom bacon, kød, løg og evt. presset eller hakket hvidløg i gryden, vend det, til kødet har skiftet farve. Kom de øvrige ingredienser, undtagen bønner, i gryden.

Lad retten koge under låg ved svag varme ca. 15 minutter. Rør i gryden jævnligt.
Kom bønnerne i en si, og overbrus dem med koldt vand. Afdryp dem, og kom dem i gryden. Kog retten igennem og smag til med salt, peber og krydderier.

Tips

  • Du kan også vælge at lave en større portion af retten og opbevare resten tildækket i køleskab. Dagen efter kan du varme det godt igennem og evt. spise den i lunede tortillas. Eller du kan fryse retten ned i fryseegnet emballage og gemme den i ca. 3 måneder ved minus 18 grader. 
  • Har du en rest råt hakket kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 24 %
Kulhydrat 54 %
Fedt 22 %
2705 kJ –645 kcal
Sund hverdagsmad