Boller med hestebønner - ca. 12 stk.

Boller med hestebønner

Det skal du bruge

2 dl tørrede, økologiske hestebønner
4 dl vand
½ pakke gær
2 spsk. honning
2 gulerødder
8 dl mel
2 tsk. flagesalt
Lidt olie
Havregryn som drys


Sådan gør du

  1. Skyl hestebønnerne og lad dem stå i blød på køl i 10-12 timer (gerne mere) i masser af vand.
  2. Kog bønnerne i nyt vand i en times tid og lad dem køle af.
  3. Blend dem med vandet (4 dl) til en ensartet masse.
  4. Tilføj resten af ingredienserne og ælt i 10 minutter.
  5. Smør en skål med olie, og sæt bollerne på køl natten over.
  6. Dagen efter: Fordel bollerne til ca. 12 stk. og drys med havregryn. De bages i ca. 15 minutter ved 220 grader.

Tips

Opskriften er af Scandifoods

Læs mere om kampagnen: "Slip bælgfrugterne løs"



energifordeling

Sund hverdagsmad