Spaghetti med kødsauce – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Spaghetti med kødsauce – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

4 personer

2 løg
3 fed hvidløg
2 tsk olie
2 gulerødder, ca. 150 g
2 små pastinakker, 150 g
200 g hakket oksekød, 4-8 % fedt
1 lille dåse koncentreret tomatpuré, 70 g
1 dåse hakkede tomater, 400 g
½ bouillonterning
3 tsk tørret basilikum
2 tsk tørret oregano
Salt og peber

400 g spaghetti
Evt. 50 g revet ost
Evt. lidt basilikum til pynt

 


Ca. 45 minutter


Sådan gør du

  1. Pil og hak hvidløget
  2. Varm olie i en stor gryde ved god varme
  3. Svits løg og hvidløg et par minutter heri
  4. Tilsæt hakket oksekød og steg det med
  5. Rør jævnligt og steg til alt kødet har skiftet farve og er lysebrunt
  6. Skræl gulerod og pastinakker. Krydr med salt og peber
  7. Riv dem groft og kom dem i gryden. Lad dem brune et par minutter
  8. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, basilikum og 2 dl bouillon
  9. Skru ned til lav varme og lad kødsaucen simre 20-30 minutter under låg
  10. Kog pasta efter anvisning på pakken
  11. Smag kødsaucen til med salt, peber og basilikum
  12. Kog evt. kødsaucen yderligere ind uden låg, hvis den skal være tykkere i konsistensen
  13. Server med pasta og evt. revet ost

 


Tips

Læs mere på temasiden: Et grønnere alternativ til 10 klassiske opskrifter, hvor vi løfter sløret for, hvordan vi ved hjælp af simple ændringer kan gøre 10 klassiske opskrifter grønnere – uden at ændre på smagen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20% - 32 gram protein
Kulhydrat 61% - 92 gram kulhydrat
Fedt 18% - 13 gram fedt
2680 kJ – 640 kcal

970 g frugt og grønt i retten / ca. 245 g pr. person

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad