Bulgursalat med kylling stegt i karry

Nem opskrift på en sund frokostret, eller måske som hurtig aftensmad. Salaten er fyldt med dejlig, mættende bulgur og friske grøntsager. Protein får du fra den karrystegte kylling, der er vendt på panden før den blandes i bulgursalaten.

Kylling i bulgursalat

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

275 g kyllingeinderfilet
Salt og peber
2 tsk olie
1 tsk karry

Bulgursalat
1 dl bulgur
1-2 peberfrugter
1 rødløg
½ agurk
150 g cherrytomater
1 tsk olie
25 g babyspinat eller salat
Mynte, persille, eller dild

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

1. Kog bulguren som angivet på emballagen.

2. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

3. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Tilsæt karry. Læg kødet på, når olien er varm nok. Brun det 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg det ca. 4 minutter på hver side, til det er gennemstegt. Tag kødet af panden og kasser stegefedtet.

4. Skær peberfrugterne i tynde strimler og skær rødløget i meget tynde både.

5. Skær agurken igennem på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i tynde skiver.

6. Skær tomaterne i halve.

7. Bland bulguren med snittet grønt, olie og spinat. Smag til med salt og peber.

8. Pynt med mynte.

Tips

  • Kyllingebrystfilet i strimler kan bruges i stedet for kyllingeinderfilet. Inderfilet kan sættes på spid ved servering.
  • Forkogt spelt og couscous kan bruges i stedet for bulgur.
  • Krydderurterne kan hakkes og blandes i salaten.
.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 36%
Kulhydrat 47%
Fedt 17%
1615 kJ - 385 kcal

Ca. 225 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad