Krebinetter med stuvede ærter – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

I vores grønnere alternativ til Krebinetter med stuvede ærter har vi tilføjet blomkål. Læs mere om retten og blomkål herunder.

Krebinetter med stuvede ærter – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

FIND OPSKRIFTEN HER

Krebinetter med stuvede ærter og nye kartofler er en klassisk mormor-ret, fuld af gode minder og umami.

Vi har fået den i hyggeligt selskab, havde en skøn oplevelse og nu løber tænderne i vand bare ved tanken om retten.

Kødet bidrager med umami, ærterne med sødme og stuvningen med fedme. Alle eftertragtede smage, da de sender signal til hjernen om henholdsvis fed, protein- og kulhydratrig kost, som var (og er) vigtige makronæringsstoffer, særligt i relation til opretholdelse af henholdsvis muskler og hjerne.

Derudover er der et dejligt sprødt element i retten, nemlig paneringen. Vi bruger det stort set kun til krebinetter og fiskefileter, men mange grøntsager får også et sensorisk løft af panering. Derfor bliver blomkål her integreret på lige fod med hakkekødet i krebinetter med stuvede ærter.

Det kræver lidt øvelse at panere perfekt. Ofte vil paneringen være færdigtilberedt før det panerede element, hvilket kan føre til branket panering. I det tilfælde kan der færdigtilberedes i ovnen, så paneringen holdes brunet og sprødt. Derfor bliver kartoflerne her ovnbagt, så ovnen er klar til at færdigtilberede krebinet af hakkekød og blomkål. Imens kan ærterne lynsteges på panden.

Blomkål er en alsidig grøntsag, der er i sæson i Danmark fra juni til november. Den kategoriseres som en blomstergrøntsag, da ’hovedet’ faktisk kan siges at være en slags underudviklet blomst, der beskyttes af de store grønne blade. Frisk blomkål smager nøddeagtigt, hvor tilberedt blomkål smager sødt og let svovlet. Blomkål er en god kilde til kostfibre, som gør os mætte og holder gang i fordøjelsen. Blomkål fås i flere farver end den almindelige hvide, som vi oftest støder på, bl.a. orange og lilla. Den opbevares bedst i køleskab i pose eller beholder uden kontakt med andre grøntsager, da blomkål kan blive misfarvet af ethylen-påvirkning.