Lun thaisalat med kylling

Lun thaisalat med kylling

Hanne Holm

Af Hanne Holm

Det skal du bruge

2 personer

280 g kyllingebryst eller -inderfilet
2 tsk olie
2-3 fed hvidløg
2-3 spsk sød chilisovs
1 knivspids tørret, knust chili
1-2 lime, 3-4 spsk limesaft
2-3 spsk sojasauce eller fiskesovs
Evt. 1 tsk sukker
150 g sukkerærter
1 hjertesalat eller anden sprød salat
Purløg eller korianderblade

Tilbehør

Sojasauce
2 dl ris – jasmin- eller basmatiris

Ca. 25 minutter


Sådan gør du

Kog risen efter anvisning på emballagen.

Skær kødet i mindre strimler eller tern eller hak det groft med en kniv.

Opvarm olien i en wok, sauterpande eller pande og steg finthakket hvidløg et øjeblik heri. De må ikke blive mørke, for så er de bitre. Tilsæt kødet, vend jævnligt til det har skiftet farve. Lad det stege ca. 5 minutter, tilsæt chilisovs og tørret chili. Tilsæt og smag til med limesaft, sojasauce og evt. sukker, lad kødet stege yderligere 2 minutter. Kom kødet på en tallerken og stil det til side.

Kog sukkerærterne i letsaltet vand i et par minutter. Kom dem i en si og hæld koldt vand over.

Skær den skyllede salat i strimler og bland kød og ærter i.

Pynt med skyllet og klippet purløg.

Tips

  • Retten kan også spises kold. Lav retten til to dage evt. til madpakken næste dag. Stil straks den portion, som skal gemmes, i køleskabet.
  • Salaten kan også laves med andre grøntsager, fx gulerødder, spidskål eller bønner.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 55%
Fedt 15%
2350 kJ - 560 kcal
Sund hverdagsmad