Medisterpølse

Medisterpølse

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

4 personer

Ca. 3 m grisetarme
800 g nakkefilet
200 g spæk
2 løg, ca. 150 g
1½ spsk salt
½ l letmælk
½ tsk peber
1 tsk stødt allehånde
Kødhakker med pølsehorn


Ca. 1 time


Sådan gør du

  1. Læg tarmene i lunkent vand i ½ time.
  2. Kød, spæk og løg hakkes to gange i kødhakkeren.
  3. Rør det med salt.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen godt sammen.
  5. Hæld vand gennem tarmene.
  6. Monter kødhakkeren med pølsehornet.
  7. Træk et stykke tarm på pølsehornet.
  8. Kom fars i maskinen og fyld tarmene jævnt, men ikke for fast.
  9. Slå knuder for enderne.
  10. Brug al farsen på denne måde.
  11. Kog medisterpølsen ca. 10 minutter ved svag varme og brun den derefter i lidt fedtstof på panden.

Tips

  • Man kan prikke tarmen med en kødnål, hvis der kommer store luftlommer under fyldningen.
  • Medisterpølse kan også steges direkte på panden. Stegetiden er 8-10 minutter på hver side ved svag varme.
  • Rå medisterpølse kan fryses i 2 måneder.
  • Tilbehør til medisterpølse er klassisk sovs og kartofler. Du kan finde godt tilbehør på opskriften på Svenske kødboller med kartofler, tyttebær og råkostsalat.
  • Nu hedder det nakkefilet fra gris. Før hed udskæringen svinenakkefilet.

energifordeling

Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 738 kJ (176 kcal)

Protein: 10 g
Kulhydrat: 2 g
Kostfibre: 0 g
Fedt: 14 g

Sund hverdagsmad