Ribbenssteg med rødkål - til frokost

Ribbenssteg med rødkål - til frokost

Grethe Andersen

Af Grethe Andersen

Det skal du bruge

Frokostret til 6 personer

1-1,2 kg ribbenssteg
1 spsk groft salt
2 laurbærblade

Gammeldags rødkål
1 lille rødkål, ca. 1 kg
25 g smør
1 dl eddike
2 dl ribssaft
1 tsk salt
ca. ¾ dl sukker



Tilbehør

300 g rugbrød

 


Ca. 1¾ time


Sådan gør du

Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset stegen så gå den efter, nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Kom groft salt og laurbærblade ned mellem sværene. Læg stanniol i bunden af bradepanden. Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt.

Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time, til kødet er gennemstegt. Tag stegen ud af ovnen. Servér kødet varmt eller koldt.

Rødkål
Snit kålen fint og svits den i smør i en gryde. Tilsæt eddike når kålen er faldet lidt sammen. Kog ved kraftig varme nogle minutter uden låg. Tilsæt ribssaft og salt og læg låg på gryden. Kog kålen ved svag varme i ca. 1 time. Smag til med sukker og evt. mere salt.


Tips

  • Stanniol i bunden af bradepanden letter rengøringen og bruges, når der ikke er tilsat vand og dermed brug for sauce
  • Stegetermometer kan ikke bruges til ribbensstegen, da den har ben og fedt. Kødet bliver ikke tørt, selv om det steger lidt længere end anbefalet, men det svinder mere
  • Rødkålen kan gemmes i køleskab i 1-2 uger


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 35%
Fedt 43%
2920 kJ - 695 kcal
Gæster