Svinekød wrapped i icebergsalat

Svinekød wrapped i icebergsalat

Af Bente Nissen Lundsgaard og Hanne Holm

Det skal du bruge

2 personer som en slankeret til frokost eller middag eller 4-8 personer som forret

250 g hakket svinekød, 6% fedt
1 løg evt. rødløg
1-2 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær
1 dåse vandkastanjer, ca. 140 g
2 spsk hoisinsauce
¼ - ½ tsk tørret chilli
1 spsk sesamolie – gerne mørk sesamolie
1-2 lime
2-3 spsk soja sauce
Evt. salt og peber
Evt. saucejævner
1-2 forårsløg

Tilbehør

1 icebergsalat, ca. 300 g


Ca. 20 minutter


Sådan gør du

Kom kødet på en varm pande eller i en gryde ved god varme, og vend det jævnligt til det har skiftet farve. Tilsæt hakket løg, finthakket hvidløg og ingefær og steg det nogle minutter. Skru ned til middel varme. Hæld vandet fra vandkastanjer, hak dem groft og tilsæt dem sammen med hoisinsauce, knust chilli, sesamolie, 2-3 spsk limesaft og soja sauce. Varm det igennem og smag til med lidt mere af de brugte krydderier og evt. salt og peber. Jævn det evt. Det skal være tyktflydende, da det skal spises i salatbladene.

Snit forårsløg i tynde skrå skiver.

Bank icebergsalaten med rodenden i bordpladen, så kan man nemlig nemt fjerne stokken og dermed pille bladene af et ad gangen. Portionen passer til 8-10 salatblade.

Hver person fylder selv kødblandingen og forårsløg i salatbladet og ruller det sammen og spiser det med fingrene.

Anret det evt. som en portion til hver person.

Tips

  • Lav evt. friterede æg- eller glasnudler og kom dem i saltbladene sammen med kød-blandingen.
  • Server evt. ekstra hoisinsauce, soja sauce eller en peanutbutter sauce til.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis retten spises af 2 personer (slankeret)
Protein 32%
Kulhydrat 34% 
Fedt 34%
1600 kJ – 380 kcal

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis retten spises som forret til 8 personer
Protein 32%
Kulhydrat 34%
Fedt 34%
400 kJ – 95 kcal
Gæster