Det skal du bruge
2 personer som en slankeret til frokost eller middag eller 4-8 personer som forret
250 g hakket svinekød, 6% fedt1 løg evt. rødløg
1-2 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær
1 dåse vandkastanjer, ca. 140 g
2 spsk hoisinsauce
¼ - ½ tsk tørret chilli
1 spsk sesamolie – gerne mørk sesamolie
1-2 lime
2-3 spsk soja sauce
Evt. salt og peber
Evt. saucejævner
1-2 forårsløg
Tilbehør
1 icebergsalat, ca. 300 g
Ca. 20 minutter
Sådan gør du
Kom kødet på en varm pande eller i en gryde ved god varme, og vend det jævnligt til det har skiftet farve. Tilsæt hakket løg, finthakket hvidløg og ingefær og steg det nogle minutter. Skru ned til middel varme. Hæld vandet fra vandkastanjer, hak dem groft og tilsæt dem sammen med hoisinsauce, knust chilli, sesamolie, 2-3 spsk limesaft og soja sauce. Varm det igennem og smag til med lidt mere af de brugte krydderier og evt. salt og peber. Jævn det evt. Det skal være tyktflydende, da det skal spises i salatbladene.
Snit forårsløg i tynde skrå skiver.
Bank icebergsalaten med rodenden i bordpladen, så kan man nemlig nemt fjerne stokken og dermed pille bladene af et ad gangen. Portionen passer til 8-10 salatblade.
Hver person fylder selv kødblandingen og forårsløg i salatbladet og ruller det sammen og spiser det med fingrene.
Anret det evt. som en portion til hver person.
Tips
- Lav evt. friterede æg- eller glasnudler og kom dem i saltbladene sammen med kød-blandingen.
- Server evt. ekstra hoisinsauce, soja sauce eller en peanutbutter sauce til.