Svinekød i salat

Svinekød i salat

Af Pernille Bækgaard

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket svinekød, 6%, 10% eller 18% fedt
Salt og peber
2 æg
1 løg
1 spsk hvedemel
2 romainesalat
Stanniol


Tilbehør

3 dl ris
½ bundt persille - gerne bredbladet
½ dl sojasauce

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Rør kødet med salt, peber, æg, fintrevet løg og mel i en foodprocessor eller blender. Stil farsen i køleskab til salatbladene er klar til at blive fyldt.

Kog risene. Bland hakket persille i risene ved servering.

Læg 5-6 salatblade i letsaltet kogende vand, til de er bløde. Fortsæt til der er 20-25 blade. Tag salatbladene op og læg dem i koldt vand. Lad dem dryppe af i en si. Skær evt. det nederste grove stykke af midterribben - uden at ødelægge bladene.
Læg 2-3 blade oven på hinanden, alt afhængig af størrelsen, og læg en portion fars midt på. Fold salaten om farsen. Pak rullerne ind i stanniol - som små toppe.

Damp pakkerne i en gryde med kogende vand i ca. 10 minutter.

Tips

  • Farsen kan evt. krydres med hakket persille, hvidløg, fintrevet ingefær, hakket koriander eller saft/skal af en lime. 
  • Hakket koriander kan blandes i den kogte ris i stedet for persille.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød

Protein 31%
Kulhydrat 47%
Fedt 22%
1960 kJ - 465 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 27%
Kulhydrat 42%
Fedt 31%
2160 kJ - 515 kcal


 

Sund hverdagsmad