Spicy nudelsuppe med hakket svinekød

Spicy nudelsuppe med hakket svinekød

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

2 personer

200 g hakket svinekød, ca. 10% fedt
50 g ægnudler
1 løg
2 stilke blegselleri eller 1 peberfrugt
½ spsk olie
5 dl bouillon
2 dl purerede tomater fra karton
½-1 tsk sambal oelek
½ tsk stødt spidskommen
sojasauce
salt og peber


Tilbehør

100 g flutes


Ca. 20 minutter


Sådan gør du

Kog nudlerne. Hæld nudlerne op i en si. Skær de afdryppede nudler i mindre stykker på et skærebræt.

Hak løget mellemfint. Skær blegsellerien igennem på langs og herefter i tynde skiver.

Svits løg, blegselleri og kød i olien til kødet skifter farve. Tilsæt bouillon, purerede tomater, sambal oelek og spidskommen. Kog suppen under låg ca. 5 minutter. Vend ægnudlerne i og varm igennem. Smag til med sojasauce, salt og peber.

 

Tips

  • De purerede tomater kan erstattes af 1½ dl tomatpuré og ½ dl ekstra bouillon.
  • Suppen kan pyntes med hakket persille.
  • Suppen kan tilsættes shitakesvampe eller champignoner i skiver.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 54% 
Fedt 16%
2150 kJ - 510 kcal
Sund hverdagsmad