Snackpeber med mexicansk kødsauce

Snackpeber med mexicansk kødsauce

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

1 person

100 g hakket svinekød, oksekød, kalvekød eller kylling ca. 10% fedt

1 stor eller 2 små snackpeber, ca. 150 g
1 lille løg
2 tomater
½- 1 æble
1 tsk syltede jalapenos chili og 1 tsk af lagen
Evt. 1 fed hvidløg
2 spsk rosiner
¼ tsk stødt kanel
¼ tsk stødt spidskommen
Salt og peber

Tilbehør

Ca. 1 dl ris – helst fuldkornsris
2 spsk yoghurt naturel, skyr eller andet surmælksprodukt

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kog risen efter anvisning på emballagen.

Skyl og skær snackpeberen igennem på langs. Fjern kerner og evt. stilk eller lad den være med og skær den fra på tallerkenen.

Skær pillet løg, tomater, æble og jalopenos i tern. Sæt en pande eller gryde på god varme. Kom kød, løg og evt. presset eller hakket hvidløg på panden, vend det, til kødet har skiftet farve. Tilsæt tomater og rosiner, og lad det småkoge 3-4 minutter under omrøring.

Tilsæt æble, kanel, spidskommen, jalapenos og lage og rør rundt i kødsaucen. Læg de halve snackpebre over kødsaucen. Lad det småkoge under låg ca. 10 minutter. Tag pebrene op på en tallerken. Smag kødsaucen til med salt og peber. Fyld kødsaucen i de halve pebre.

Tips

  • Hvis du ikke er så sulten, kan rismængden sættes ned. Overskydende ris skal afkøles hurtigt og kan gemmes i køleskabet til næste dag.
  • Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret.
  • Du kan også vælge at lave en større portion af kødsaucen og opbevare den tildækket i køleskab. Dagen efter kan du varme det godt igennem og spise det i tortillas, taco skaller, pitabrød m.v.
  • Har du en rest råt hakket kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 18%
Kulhydrat 62 %
Fedt 20 %
2950 kJ – 700 kcal
Sund hverdagsmad