Slankegryde med svinekød, grøntsager og nudler

Slankegryde med svinekød, grøntsager og nudler

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

2 personer

250 g hakket svinekød, ca. 6%
1 tsk karry
1 stort løg eller 1 porre ca. 150 g
250 g kartofler
2 gulerødder, ca. 150 g
150 g hvidkål
1-2 stilke blegselleri, ca. 50 g
4 dl bouillon
Salt og peber
50 g ægnudler - gerne fulkornsnudler
Evt. koriander

Ca. 20 minutter


Sådan gør du

Kom det hakkede kød i en varm gryde. Vend kødet til det skiller og ændrer farve. Tilsæt karry. Tilsæt løg i tern eller porrer i tynde skiver. Tilsæt kartofler i tern, gulerødder i stave, fintsnittet hvidkål og blegselleri i skiver samt bouillon, salt og peber. Læg låg på gryden. Skru ned til middel varme og kog det 10 minutter. Skub fyldet over i den ene halvdel af gryden. Læg halvdelen af ægnudlerne i væsken. Skrub fyldet over i den anden halvdel af gryden og kom resten af ægnudlerne ned i væsken. Kog videre under låg i ca. 5 minutter til alt er mørt.
Smag til med salt, peber og karry.
Pynt evt. med koriander.

Tips

  • Smag evt. retten til med 3 spsk sojasauce og 1-2 tsk sambal oelek eller finthakket chili samt evt. fintrevet ingefær. Eller bare nogen af tingene afhængig af, hvad du har, hvis du vil have retten ”hot”. 
  • I stedet for hakket svinekød kan bruges hakket okse-, kalve- eller kyllingekød med ca. 6% fedt. 
  • Du kan vælge grøntsager efter lyst, sæson og hvad der er i grøntsagsskuffen eller i fryseren. De kan være i tern, stave, skiver eller hele. Jo større stykker, jo længere tid skal de koge for at blive møre. 
  • Du kan vælge ris, pasta, bulgur, hele korn i stedet for nudler. Se efter rester i skabe og skuffer.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 53% 
Fedt 17%
1980 kJ - 470 kcal

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo
Sund hverdagsmad