Skinkeschnitzler med tomatbruschetta

Skinkeschnitzler med tomatbruschetta

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a 125 g
Salt og peber
½-1 tsk tørret oregano
2 tsk olie

Tomatbruschetta
4-5 tomater, ca. 500 g
1 rødløg
1 fed hvidløg
Brød, gerne groft, 125 g
1 tsk olie
Evt. frisk mynte, basilikum eller dild

Tilbehør

25-50 g salat


Ca. 20 minutter


Sådan gør du

Skær tomaterne i tern. Hak løg og hvidløg fint. Smag til med salt og peber.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og oregano.
Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok. Brun hurtigt på hver side. Skru ned til middel varme og steg 1½ -2 minutter på hver side til det stadig er svagt rosa indeni.
Tag kødet af panden og kasser stegefedtet. Skær kødet i tynde strimler.

Rist brødet i olie på panden.

Tips

  • Svinekoteletter, medaljoner af svinefilet og mørbradbøffer kan bruges i stedet for skinkeschnitzler.
  • Steg kødet ½ minut ekstra, hvis det skal være netop gennemstegt. Magert kød bliver tørt, hvis det steges for længe.
  • Flæk evt. et flutes på langs til retten. Server evt. brødet for sig og spis det til salaten.

  • energifordeling

    Energifordeling og -indhold pr. person
    Protein 34%
    Kulhydrat 46%
    Fedt 20%
    1720 kJ - 410 kcal

    Ca. 250 g frugt og grønt pr. person

    6 om dagen logo

    Sund hverdagsmad