Det skal du bruge
1 person
1 skinkeschnitzel 1 cm tyk på ca. 110 gSalt og peber
1 tsk. olie
250 g kartofler
¼ -½ rødløg
1 spsk. grov sennep
1 tsk. eddike – gerne frugteddike
1 spsk. olie - gerne oliven- eller rapsolie
1 spsk. kapers
Evt. lidt sukker
150 g grønkål, kinakål, spidskål eller hvidkål
¼ rødløg
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Vask og skær kartofler i mundrette stykker. Kog dem møre i letsaltet vand. Mærk med en kniv om de er møre. Hæld vandet fra.Imens kartoflerne koger:
Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys 1 knivspids salt på hver side. Stil kødet i køleskabet, til det skal steges.
Skræl et rødløg og skær ¾ af løget i tynde både.
Pisk sennep og eddike sammen, og pisk derefter olien i, til det tykner. Vend det halve løg, kapers og de kogte kartofler i. Smag til med salt, peber og evt. sukker.
Skyl og findel kålen. Vend løg i og smag til med salt og peber.
Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet ½ minut på hver side, skru lidt ned for varmen og steg det 1½ minut på hver side. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er rosa indeni. Tag kødet af panden, så det ikke bliver overstegt.
Tips
- I stedet for skinkeschnitzel kan bruges svinekotelet, mørbradbøffer, kalveschnitzel, bøf af oksekød, frikadeller, medisterpølse eller kyllingebryst.
- Sennepskartofler kan også serveres som en kold kartoffelsalat fx dagen efter. Så lav evt. dobbelt portion.
- Grønkål kan købes findelt i vinterperioden.