Polpetiner af hakket svinekød med gulerødder, squash og mynte

Polpetiner med gulerødder, squash og mynte

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

250 g hakket svinekød
½ tsk salt
¼ tsk peber
½ citron
1 fed hvidløg
2 spsk mel
1 spsk olie

Saltbagte kartofler
500 g små kartofler
1 spsk groft salt

Gulerødder og squash med mynte
4 gulerødder
1 squash
5-10 g smør eller olie
½-¾ dl bouillon
½ citron
3 spsk frisk eller ½ tsk stødt, tørret mynte


Ca. 45 minutter


Sådan gør du

  1. Skrub kartoflerne omhyggeligt og vend dem i salt.
  2. Bred kartoflerne ud på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225 grader, til de er møre og sprøde, ca. 20 minutter.
  3. Rør kødet sammen med salt, peber, fintrevet citronskal og presset hvidløg.
  4. Form farsen til 6 kugler, tryk dem let flade og lav en fordybning i hver. Vend dem i mel.
  5. Varm olien på en pande ved god varme. Læg polpetinerne på panden og brun dem ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt.
  6. Læg polpetinerne på en tallerken og hold dem varme, fx under stanniol. Aftør panden med køkkenrulle.
  7. Skær gulerødderne og squashen igennem på langs og derefter i skiver på skrå.
  8. Varm smørret på panden ved god varme til det er gyldent, det må ikke blive brunt.
  9. Svits gulerødderne i ca. 2 minutter, tilsæt squashen og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt bouillon, papirtynde citronskiver og hakket mynte. Kog videre til grøntsagerne er møre.
  10. Smag til med salt og peber.


Tips


  • Frikadeller, skinkeschnitzler af inderlår, svinekoteletter eller sauté-skiver af svinefilet kan bruges i stedet for polpetiner.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 24%
Kulhydrat 52%
Fedt 25%
2470 kJ - 590 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 21%
Kulhydrat 48%
Fedt 31%
2670 kJ - 640 kcal

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person.

 

6 om dagen logo

Gæster