Det skal du bruge
2 personer
200 g hakket svinekød, ca. 10%
fedt
¾ tsk salt
1 spsk frisk mynte
¼ tsk peber
½ spsk
olie
Melonsalat
½ honningmelon eller anden sød melon
100 g mini
spinat (små spæde spinatblade) eller rucola
1 appelsin
20 g parmesan
2 spsk pinjekerner
Tilbehør
200 g brød, fx ciabatta
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Skær melonkødet i tern. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Smag saften af ½
appelsin til med salt og peber. Bland melon og spinat i en skål og vend saften i
blandingen. Pynt med parmesanflager, høvlet med fx en kartoffelskræller. Rist
pinjekernerne på en tør pande og drys dem over.
Rør kødet med salt og rør herefter 2
spsk vand, hakket mynte og peber i. Form farsen med en barneske til 8 kugler,
som trykkes lidt flade. Varm olien på en pande ved god varme. Brun frikadellerne
ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middelvarme og steg dem ca. 3 minutter på
hver side.
Tips
- Farsen kan krydres med ½ tsk stødt kanel og 1 lille fed presset hvidløg.
- Mynte kan erstattes af basilikum eller persille.