Myntefrikadeller med melonsalat

Myntefrikadeller med melonsalat

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

2 personer

200 g hakket svinekød, ca. 10% fedt
¾ tsk salt
1 spsk frisk mynte
¼ tsk peber
½ spsk olie

Melonsalat
½ honningmelon eller anden sød melon
100 g mini spinat (små spæde spinatblade) eller rucola
1 appelsin
20 g parmesan
2 spsk pinjekerner


Tilbehør

200 g brød, fx ciabatta

 


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Skær melonkødet i tern. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Smag saften af ½ appelsin til med salt og peber. Bland melon og spinat i en skål og vend saften i blandingen. Pynt med parmesanflager, høvlet med fx en kartoffelskræller. Rist pinjekernerne på en tør pande og drys dem over.

Rør kødet med salt og rør herefter 2 spsk vand, hakket mynte og peber i. Form farsen med en barneske til 8 kugler, som trykkes lidt flade. Varm olien på en pande ved god varme. Brun frikadellerne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middelvarme og steg dem ca. 3 minutter på hver side.

Tips

  • Farsen kan krydres med ½ tsk stødt kanel og 1 lille fed presset hvidløg.
  • Mynte kan erstattes af basilikum eller persille.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 26%
Kulhydrat 44%
Fedt 30%
2315 kJ - 550 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 23%
kulhydrat 41%
Fedt 36%
2470 kJ - 590 kcal

 

Sund hverdagsmad