Mexicansk kødsauce i snackpeber

Mexikansk kødsauce i snackpeber

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

1 person

125 g hakket grisekød, oksekød, kalvekød eller kylling ca. 10% fedt

1 snackpeber, ca. 100 g
1 lille løg
2 tomater
½-1 æble
1 tsk syltede jalapenos chili og 1 tsk af lagen
Evt. 1 fed hvidløg
2 spsk rosiner
¼ tsk stødt kanel
¼ tsk stødt spidskommen
Salt og peber

Tilbehør

50 g ris – helst fuldkornsris
3 spsk yoghurt naturel, skyr eller andet surmælksprodukt
Evt. koriander
Kog risen efter anvisning på emballagen.

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Skyl og skær snackpeberen igennem på langs. Fjern kerner og evt. stilk eller lad den være med og skær den fra på tallerkenen.
  2. Skær pillet løg, tomater, æble og jalapenos i tern. Sæt en pande eller gryde på god varme. Kom kød, løg og evt. presset eller hakket hvidløg på panden, vend det, til kødet har skiftet farve. Tilsæt tomater og rosiner, og lad det småkoge 3-4 minutter under omrøring.
  3. Tilsæt æble, kanel, spidskommen, jalapenos og lage og rør rundt i kødsaucen.
  4. Læg de halve snackpebre over kødsaucen. Lad det småkoge under låg ca. 10 minutter.
  5. Tag pebrene op på en tallerken.
  6. Smag kødsaucen til med salt og peber. Fyld kødsaucen i de halve pebre.
  7. Pynt evt. med skyllede korianderblade.

Tips

  • Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret.
  • Du kan også vælge at lave en større portion af kødsaucen og opbevare den tildækket i køleskab. Dagen efter kan du varme det godt igennem og spise det i tortillas, taco skaller, pitabrød m.v.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 51%
Fedt 26%
2601 kJ - 619 kcal

Sund hverdagsmad