Mexicansk chorizogryde med hakket svinekød

Mexicansk chorizogryde med hakket svinekød

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

2 personer

200 g hakket svinekød, ca. 10% fedt
1 lille løg
1 squash, ca. 250 g
25 g chorizopølse
½ spsk olie
1 lille glas hot eller mild tacosauce, ca. 2 dl
1 dl bouillon
1 tsk oregano
salt og peber
evt. persille


Tilbehør

125 g hurtigkogte ris og 2 skiver grovbrød, 70 g

 


Ca. 20 minutter


Sådan gør du

Kog risene.

Hak løget i tern. Skær squashen i tern. Skær pølsen i små tern.

Varm olien i en gryde og svits løg, squash, pølse og kød til kødet har skiftet farve. Tilsæt tacosauce, bouillon og oregano. Lad retten koge uden låg ved svag varme i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber. Pynt evt. med persille.

Tips

  • I stedet for squash kan bruges ½ aubergine.
  • Kødfyldet kan bruges i majspandekager.
  • Retten kan serveres med en blandet salat af tomat, majs, agurk og grøn salat.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 54%
Fedt 22%
2470 kJ - 590 kcal
Sund hverdagsmad