Kødboller i rød karry med gulerødder og tomat

Kødboller i rød karry med gulerødder og tomat

Af Sandra Leigh Draznin

Det skal du bruge

2 personer

Fars til kødboller
500 g hakket svinekød, 6% fedt
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg
½ -1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk fx mini- eller letmælk

Rød karrysauce
1-2 tsk rød karrypasta eller alm. karry
1½- 2 dl kokosmælk, light
1 rødløg eller 2 forårsløg
2 gulerødder
1 tsk tomatpuré
250 g cherrytomater
½-1 tsk sukker
evt. frisk basilikum

Tilbehør

120 g ris

 


Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg. Tilsæt melet og derefter mælken til konsistensen er passende. Stil farsen i køleskabet til kødbollerne skal koges.
Kog 3-4 dl vand med ½ tsk salt i en gryde. Form farsen til 20 kødboller med en barneske og kog dem ved svag varme i gryden i ca. 5 minutter. Tag bollerne op i en skål. Si evt. kogevandet og hæld det over. Brug 8 kødboller til retten.

Kog risene.

Svits karrypastaen i en gryde med et par skefulde kokosmælk. Tilsæt rødløg i tynde både og gulerødder i strimler, tomatpuré og kokosmælk. Kog ved svag varme ca. 8 minutter og tilsæt cherrytomater skåret i halve. Tilsæt 1-3 dl af kogevandet fra kødbollerne, hvis du vil have mere sauce. Smag til med sukker, salt og peber. Læg 8 kødboller i saucen, og lad dem blive varme. Pynt evt. med basilikumblade.

Tips

  • Frys resten af kokosmælken til senere brug.
  • Frys resten af kødbollerne i kogelagen til senere brug.
  • En del af farsen kan steges til frikadeller, som kan gemmes i køleskabet til næste dag eller fryses til senere brug.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Med 4 kødboller pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 54%
Fedt 24%
2455 kJ - 585 kcal

Ca. 225 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad