Det skal du bruge
2 personer
Fars til kødboller500 g hakket svinekød, 6% fedt
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg
½ -1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk fx mini- eller letmælk
Rød karrysauce
1-2 tsk rød karrypasta eller alm. karry
1½- 2 dl kokosmælk, light
1 rødløg eller 2 forårsløg
2 gulerødder
1 tsk tomatpuré
250 g cherrytomater
½-1 tsk sukker
evt. frisk basilikum
Tilbehør
120 g ris
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg. Tilsæt melet og derefter mælken til konsistensen er passende. Stil farsen i køleskabet til kødbollerne skal koges.Kog 3-4 dl vand med ½ tsk salt i en gryde. Form farsen til 20 kødboller med en barneske og kog dem ved svag varme i gryden i ca. 5 minutter. Tag bollerne op i en skål. Si evt. kogevandet og hæld det over. Brug 8 kødboller til retten.
Kog risene.
Svits karrypastaen i en gryde med et par skefulde kokosmælk. Tilsæt rødløg i tynde både og gulerødder i strimler, tomatpuré og kokosmælk. Kog ved svag varme ca. 8 minutter og tilsæt cherrytomater skåret i halve. Tilsæt 1-3 dl af kogevandet fra kødbollerne, hvis du vil have mere sauce. Smag til med sukker, salt og peber. Læg 8 kødboller i saucen, og lad dem blive varme. Pynt evt. med basilikumblade.
Tips
- Frys resten af kokosmælken til senere brug.
- Frys resten af kødbollerne i kogelagen til senere brug.
- En del af farsen kan steges til frikadeller, som kan gemmes i køleskabet til næste dag eller fryses til senere brug.