Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket svinekød1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½-1 dl hvedemel
1- 1½ dl mælk, fx minimælk
Karrysauce
1 løg
30 g smør
1-2 tsk karry
3 spsk mel
4 dl bouillon
1 syrligt æble
1 dl fløde 9%
sukker
Tilbehør
3 dl ris
4 spsk mangochutney
ca. 45 minutter
Sådan gør du
Sådan skal du gøre:
Fars
- Kom kødet i en skål og tilsæt salt. Rør det godt sammen.
- Pil løget, riv det på den grove side af råkostjernet.
- Rør revet løg, peber, æg og hvedemel i kødet.
- Kom mælken i og rør det i farsen.
Ris
- Kom vand og salt i en gryde. Kog vandet.
- Kom risene i gryden.
- Læg låg på gryden og skru ned.
- Kog risene i 12 minutter.
Karrysauce
- Pil og hak løget fint.
- Smelt smør til det er lysebrunt.
- Svits løget i gryden sammen med karryen.
- Rør melet i.
- Hæld bouillon i under piskning.
- Skræl æblet, skær det i tern.
- Kom æblestykkerne i saucen.
- Rør fløden i.
- Krydr med salt og peber.
Kødboller
- Form farsen til kødboller med en dessertske og kom dem i saucen.
- Kog dem ved svag varme under låg i ca. 12 minutter til de er gennemkogte.
- Smag saucen til med salt, peber og et drys sukker.
Tips
- Tilsæt karry til farsen, hvis karrysmagen ønskes mere intens.